Dirigent


Dit zomerproject staat K2 onder de artistieke leiding van Jos Verspagen:

 

 

Jos studeerde trompet aan het conservatorium in Utrecht bij Willem van de Vliet. Van 1983 tot 1998 was hij solotrompettist in het Radio Filharmonisch Orkest. Met dit orkest maakte hij cd opname's waaronder de 2de, 5de, 6de en de 9de symfonie van Gustav Mahler. In de 3de is hij te horen met de posthoorn solo.

Sinds 1998 maakt hij deel uit van de trompetsectie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Jos is docent aan het Zwols conservatorium, en  lid van het Nederlands Blazers Ensemble.

 

 

 

 

 

Dirigent en hoboist Paul Janse heeft tot voor kort de artistieke leiding van dit ensemble ingevuld. Hij is een groot voorstander van het uitvoeren van modern repertoire door amateurs. Juist door het wel op de lessenaar zetten en spelen gaat men de muziek beter begrijpen en beter spelen. Het ensemble is hem zeer dankbaar voor alles wat hij voor K2 gedaan heeft.

Het laatste project stond onder leiding van dirigent en hoboist Hendrik Jan Brethouwer. We hopen dat deze samenwerking navolging kan vinden in volgende projecten van K2.

Daarnaast wil het ensemble ook andere dirigenten de kans en mogelijkheid geven om met moderne muziek aan de slag te gaan. Hiervoor wil het ensemble dan ook dirigenten graag uitnodigen om hierover van gedachte te wisselen en samen de invulling aan een (of meer) programma's te geven.